Kamu Personeli Alımı 29 Mart 2022 tarihli ilanına göre Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü personel alımı için ilan yayımladı. Beklenen ilan yayımlanarak kamuya 1883 kişilik kadro ile memur ve personel alımı yapılacağı ilan etti . Alımlar Türkiye Geneli 81 şehirde gerçekleştirilecek olup Kontenjan dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşıyoruz.
Tarım ve orman Bakanlığına bağlı olan Orman Genel Müdürlüğüne kamu personeli alımı için yayımlanan duyuruda başvuru şartları açıklandı. Bu kapsamda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.
Bu bağlamda ” Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştımasından olumlou sonuçö alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ike ile ilgisi olmamak ” gibi şartlar aanacak. Ayrıca Ortak olarak;
Orman Mühendisi Alımı Eğitim Şartı: Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Mühendisliği bölümünden mezun olmak.
Orman Endüstri Mühendisi Alımı Eğitim şartı: Yükseköğrenim kurumlarının lisans programlarından; Orman Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmak.
Tarım ve Orman Bakanlığı OGM memur personel alımı başvuruları 4 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak. En geç 10 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek olan başvuru süreci sadece e-Devlet kapısı üzerinden kariyer adresinden gerçekleştirilecek.
Başvuru Tarihleri: 4 – 10 Nisan 2022
Başvuru Ekranı: https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr
Başvuruda bulunan adayların KPSS Puanları ele alınarak yapılacak değerlendirme ile sıralama yapılacak. Bu kapsamda adaylara sözlü sınav gerçekleştirilecek olup KPSS Puanı en yüksek olan adayların başvuruları geçerli sayılacak.
OGM’den gelen duyuru ile başvuru yapacak adaylaradan herhangi bir İkamet şartı aranmayacak. Adaylar eğer isterlerse 20 şehir başvurusu yapabilecek.
OGM 1883 memur personel alımı için şehre göre kontenjan dağılımını paylaştı. Bu kapsamda aşağıdaki bağlantıları kullanarak şehre göre kontenjan dağılımına ulaşabilirsiniz.
2022 yılı 1500 Orman Muhafaza Memuru alımı için adaylardan genel olarak ve özel olarak bazı şartlar aranacak. Genel olarak 657 sayılı DMK 48. maddesindeki nitelikler ve Özel olarak eğitim ve KPSS Şartı istenecektir.
Bu kapsamda;
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen şartları sağlıyor olmak,
2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSS P93 puan türünden en az 65 puan almış olmak .
Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak,
Tam Teşekküllü Sağlık Kurum ve Kuruluşlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli) sağlık kurulu raporu almak. (Sözleşme imzalamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)
Ayrıca,
Orman Genel Müdürlüğü Orman Muhafaza Memuru alımı başvuruları 4 – 10 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacak. Başvurular sadece e-Devlet şifresi ile online olarak gerçekleştirilecektir. Bunun dışın yapılacak herhangi bir başvuru kabul edilmeyecek.
Orman Genel Müdürlüğü başvuru için herhangi bir İkamet şartı aramıyor ve adaylara birden fazla şehir için başvuru hakkı veriyor. Bu kapsamda, Başvurular EK 1 listede belirtilen iller bazında adayın tercihine göre yapılacak olup her aday en fazla 20 adet tercih yapabilecektir. KPSSP93 puanı en yüksek olan adaydan başlayarak yapılacak sıralama sonucu her il için belirlenen pozisyonun 4 katına kadar aday ve son adayla eşit puana sahip adayların olması halinde bunlar da son adayla birlikte sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Her aday tercih sıralaması ve KPSSP93 puanı dikkate alınarak ancak bir ilin sınav listesinde yer alabilecektir.
Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar aşağıda belirtilen sözlü ve uygulama sınav konularından sınava tabi tutulacaktır.
a) Genel kültürü, 10 puan
a) Orman yangınlarına müdahale yöntemlerine yönelik uygulamalar, 20 puan
b) Amenajman planı ve harita okuma bilgisine yönelik uygulamalar, ormanların yasadışı faaliyetlerden korunması yöntemlerine yönelik uygulamalar, orman sağlığını tehdit eden zararlı organizmalar ve bunların meydana getirdiği zararlar ile mücadele yöntemlerine ilişkin uygulamalar, 15 puan
c) Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür tekniklerine yönelik uygulamalar, 15 puan
ç) Ağaçların kesilmesi, kesilmiş ağaçlardan en yüksek değerdeki ürün kompozisyonunu elde etmeye yönelik boylama ve mesaha işlemlerine ilişkin uygulamalar, 20 puan
d) Mesleğe yönelik fiziki dayanıklılık ve yeterlilik hususları, 20 puan
Sınav komisyonunun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir ve üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayların sözlü ve uygulamalı sınav puanı tespit edilir. Sözlü ve uygulamalı sınavda yüz üzerinden toplam en az 70 puan alanlar başarılı sayılır.
BAŞVURU KLAVUZU İNDİR
Güncel Kamu Personeli Alım Haberlerini takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz .
Güncel Kamu Personeli Alım Haberlerini takip etmek için sosyal medya hesaplarımızı takip ediniz .
KAMU PERSONELİ ALIMI
28 Nisan 2025GENEL
28 Nisan 2025GENEL
28 Nisan 2025GENEL
28 Nisan 2025GENEL
28 Nisan 2025GENEL
28 Nisan 2025GÜNDEM
28 Nisan 2025